Rosberg får tidsstraf og dumper en plads på Silverstone

Forskellen i Formel 1-klassementet mellem førende Nico Rosberg (Mercedes) og hans teamkollega Lewis Hamilton er reduceret til sølle et point, efter at tyskeren søndag aften er blevet idømt en tidsstraf efter det britiske grandprix.

Rosberg har fået ti sekunders straf for at have fået ulovlig radiohjælp undervejs i grandprixet på Silverstone. Det betyder, at han dumper ned fra anden- til tredjepladsen og derfor mister tre point i den samlede stilling.

- Efter at have overvejet sagen grundigt, er løbskommissærerne kommet frem til, at teamet gav nogle instrukser, der var lovlige ifølge Teknisk Direktiv 014-16.

- Men derefter gik teamet længere og gav nogle direktiver, der ikke var lovlige ifølge de tekniske direktiver og et brud på reglerne, der siger, at kørerne skal styre bilen alene og uden hjælp, lyder det i en erklæring på formula1.com.

Mercedes-bossen Toto Wolff mente dog ikke, at de brød reglerne, da de gav Nico Rosberg informationer over radioen.

- På de sidste omgange sad han fast i syvende gear, og det var klart et kritisk problem, som kunne have ført til fejl.

- Vores forståelse af reglerne er, at den slags beskeder er tilladte - det er ikke den slags coaching af kørerne, som reglerne blev designet til at forhindre.

- Så vi gav ham den nødvendige information, og han gjorde et godt stykke arbejde. Han bevarede sin position og hev bilen hjem, sagde Toto Wolff efter løbet til formula1.com.

Max Verstappen (Red Bull) overtager andenpladsen i det britiske grandprix.

Nico Rosberg er fortsat i spidsen for Formel 1, men kun med 168 point mod Hamiltons 167.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip