Rosberg: Uacceptabelt at Hamilton ramte mig

Nico Rosberg mener, at Mercedes-makkeren Lewis Hamilton var alt for aggressiv i sin kørsel og gik over stregen, da Formel 1-verdensmesterskabet blev afgjort søndag aften i USA's grandprix.

Den senere verdensmester ramte Rosberg efter få sekunders kørsel i et sving, hvor de to holdkammerater kørte side om side. Senere vandt Hamilton løbet.

- Han var ekstremt aggressiv i starten. Vi ramte hinanden, eller for at være præcis så ramte han mig. Det var ikke acceptabelt, siger Rosberg.

De to Mercedes-kørere har domineret sæsonen, men Hamilton har haft mest succes og nu snuppet VM-titlen tre løb før sæsonafslutningen.

Rosberg bebrejdede sig selv for ikke at udskyde spændingen i Formel 1, da tyskeren kom tilbage og førte så sent som på 49. omgang, inden Hamilton overhalede.

Rosberg kom lidt for langt ud i et sving og åbnede for, at lynhurtige Hamilton kunne passere.

- Det var min egen fejl, som kostede mig sejren, og det var et tungt øjeblik for mig. Det er aldrig sket for mig før, selv ikke til træning, forklarer Rosberg.

- Pludselig skred jeg. Måske var dækkende for kolde. Det er meget skuffende, for løbet var mit. Jeg siger ikke, at der var noget galt med bilen. Jeg antager, at det var min fejl, siger han.

Selv om stemningen ikke var den bedste hos Mercedes, så gratulerede Rosberg også Hamilton med den tredje VM-titel i karrieren.

- Han fortjener VM-titlen. Han har kørt virkelig godt hele året, han har været stabil, og dette er velfortjent, mener han.

/ritzau/

Dagens Gossip