Rosenborg misser første mesterskabs-matchbold

18/10/2015

Fodboldklubben Rosenborg må vente med at kunne kalde sig norsk mester for 23. gang i historien.

En sejr hjemme over Bodø/Glimt søndag kunne have sikret Rosenborg det første mesterskab siden 2010, men med danskerne Mike Jensen og Tobias Mikkelsen på banen i hele kampen måtte Trondheim-klubben nøjes med 1-1.

Da den nærmeste konkurrent til mesterskabet, Stabæk, tabte hjemme lørdag, skulle Rosenborg bare sørge for at vinde selv søndag, men modstanderen Bodø/Glimt havde ingen ambition om at deltage som statist i en mesterskabsfest.

Udeholdet forsvarede sig dygtigt, og ti minutter efter pausen kom holdet endda foran ved Trond Olsen.

Først efter 79 minutter kom hjemmeholdet på tavlen, da Alexander Søderlund udlignede til 1-1. Men det lykkedes ikke at score yderligere, og mesterskabsfesten må vente.

Rosenborg kan se frem til flere matchbolde. I tilfælde af at Stabæk skulle få maksimum point ud af de sidste tre kampe, behøver Rosenborg blot et point i de sidste tre runder for at vinde Tippeligaen.

Næste mulighed er ude mod Strømsgodset næste søndag.