Roskilde Bank-boss' advokat: Det skal gå ordentligt til

Skrevet af admin

11/04/2016

Dagens topnyheder

En længere diskussion frem og tilbage mellem statens advokater, dommeren og de sagsøgtes advokater endte mandag med, at hele erstatningssagen mod den tidligere ledelse i Roskilde Bank er sendt til pause.

Det er på dagen, hvor tidligere administrerende direktør Niels Valentin Hansen for første gang skulle tage vidneskranken.

- Det er ikke et godt udfald for nogen, at sagen nu er udskudt. Vi vil hellere end gerne i gang med at afgive forklaring, siger Niels Valentin Hansens advokat, Arvid Andersen.

- Men det skal være på et oplyst grundlag og lige for alle. Så dette her er en nødløsning.

Problemet består i, at statens advokater for at opklare et spørgsmål fra en af de sagsøgte har fået aktindsigt i en stor mængde dokumenter fra Finanstilsynet.

Dem har de valgt omkring 220 ud af, som de muligvis vil bruge senere i sagen.

De sagsøgte mener, at der er tale om helt nye dokumenter, som de ikke har haft mulighed for at kigge på. Derfor vil Niels Valentin Hansen ikke vidne, før hans advokater har gennemgået papirerne.

Sagen er nu udsat indtil Finansiel Stabilitet, der har rejst erstatningskravet, beslutter sig for, om de vil droppe dokumenterne, eller om diskussionen af, hvad der nu skal ske, skal tages i retten.

Hvis det ender med, at de nye dokumenter bliver tilladt, vil de sagsøgtes advokater have tid til at gennemgå dokumenterne i deres hele og ikke bare det udvalg, Finansiel Stabilitets advokater har valgt.

Det er uvist hvor lang tid, der vil tage. Det kan forlænge sagen, der allerede har kørt i flere år, yderligere.

- Sagen skal foregå på et forsvarligt grundlag. Vi ser gerne, at sagen skrider frem, men når man er sagsøgt for en milliard kroner, så skal det foregår på et oplyst grundlag.

- Vi har jo ikke hemmelig retspleje, hvor man kan afgøre en sag eller bliver afhørt på et grundlag, man ikke kender, siger Arvid Andersen.

/ritzau/