Roskilde Festival ender med tocifret millionoverskud

Skrevet af admin

03/07/2016

Dagens topnyheder

- En yderst vellykket festival og et tilfredsstillende overskud.

Sådan lyder meldingen fra Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde, der fortæller, at festivalen forventer et overskud på omkring 17 millioner kroner.

Overskuddet er stadig usikkert, men kan til dels tilskrives, at festivalen for første gang havde udsolgt af både partoutbilletter og endagsbilletter til alle festivalens fire musikdage.

- Det er positivt, at der er udsolgt. Det er et bidrag til, at man kan sige noget om et overskud, og så kommer der alt sådan noget som salg fra boder oveni. Så vi kender først det endelige resultat længere fremme.

- Noget af det, som kan trække overskuddet i den anden retning, er regnvejret. Der kommer blandt andet nogle udgifter til, at man skal smide flis på pladsen, og der kan være mere oprydning af pladsen, som bliver mere mudret, siger talskvinden.

Overskuddet er nogenlunde på niveau med sidste år, hvor festivalen fik et overskud på 17,4 millioner kroner. De mange millioner går blandt andet til velgørende formål som børn og unge og humanitære projekter.

De 17 millioner kan dog ikke helt matche resultatet fra 2014, hvor festivalen endte med et overskud på hele 26,7 millioner kroner. Det betyder dog ikke, at Christina Bilde ikke er tilfreds med overskuddet ved dette års festival.

- Det er vigtigt, at vi giver et rigtig pænt overskud, fordi vi er almennyttige og momsfritagne, så vi skal godt op, for at momsfritagelsen kan blive betalt tilbage. Men vi vil også gerne skabe en fed festival.

- Så vi skal på den ene side have et overskud, som giver penge tilbage, og på den anden skal vi skabe en festival, hvor deltagerne, der har købt billetten får noget ud af det. Så det må godt ligge der, hvor det ligger nu, siger Christina Bilde.

Festivalen har varet i godt en uge, og natten til søndag lukkede LCD Soundsystem den store Orange Scene ned, mens festivalen først lukker helt for gæsterne søndag klokken 14.

/ritzau/