Roskilde Festival fortryder ikke Red Hot Chili Peppers

Skrevet af admin

03/07/2016

Dagens topnyheder

Efter at der atter er blevet stille på dyrskuepladsen, fortryder Roskilde Festival ikke, at man i år bookede bandet Red Hot Chili Peppers, som ifølge flere anmeldere ikke tog revanche for den meget udskældte koncert, som bandet leverede på festivalen i 2007.

Det fortæller Roskilde Festivals musik- og programchef, Anders Wahrén, til Ritzau, efter at bandet LCD Soundsystem søndag havde lukket og slukket for Orange Scene for i år.

- Vi booker ikke for vores egen skyld, og vi booker ikke for anmeldernes skyld, så det jeg hæfter mig ved, er, at der var rigtigt mange af vores gæster, som syntes, at det var det rigtige valg at invitere dem (Red Hot Chili Peppers, red.) tilbage, siger han.

Anders Wahrén mener, at bandet fik vist, at de stadig er relevante, og han synes, at de "leverede en fin indsats".

Anmelderne var uenige. "Bandet har ikke formatet til Orange Scene" og forsangeren Anthony Kiedis var "slatten og uengageret". Sådan lød nogle af anmeldernes domme over det californiske band.

Spørgsmål: Så du er fuldt ud tilfreds med, at du bookede Red Hot Chili Peppers?

- Ja, det er jeg. Jeg ville ikke gøre det om, hvis jeg fik muligheden, siger programchefen.

Men der er andre optrædener på årets Roskilde Festival, hvor anmeldere og musikchefen er enige om, at varen blev leveret.

- Neil Young viser allerede fra starten af sin koncert, at han bare har noget helt specielt at byde på. Han har et nærvær og en spilleglæde, og at se en mand på 70 år levere så meget energi i hvert nummer han spiller, fremkalder ærefrygt, siger musikchefen.

Også den britiske sangerinde PJ Harvey får store roser med på vejen, og det er med rette, hvis man kigger på de topkarakterer, som hun også har høstet blandt næsten alle anmelderne.

- PJ Harvey leverer et helt fantastisk show. Hun kunne lige så godt have spillet på Orange Scene, men vi er glade for at vi placerede hende på Arena-scenen, hvor hendes intimitet virkelig kom til sin ret, siger Anders Wahrén.

Det forventes, at festivalen vil give et overskud i størrelsesordenen 17 millioner kroner, og pengene vil som altid gå til gode formål.

/ritzau/