Roskilde Festival-veteran skal styre Aarhus Festuge

Roskilde Festivals tidligere musikdirektør Rikke Øxner skal i de kommende fire år stå i spidsen for Aarhus Festuge.

Det skriver Aarhus Festuge i en pressemeddelelse. Formanden for Aarhus Festuges bestyrelse er Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), og han glæder sig over ansættelsen.

- Med ansættelsen af Rikke Øxner lægger vi trygt festugens fremtid i hænderne på en kulturel kapacitet og ildsjæl, som vil kunne lede Aarhus Festuge frem mod, gennem og efter 2017, hvor Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad, siger han.

Jacob Bundsgaard fremhæver desuden Rikke Øxners kunstneriske overblik og ledelseserfaring som årsagerne til, at valget er faldet på netop hende.

Rikke Øxner tiltræder som ny direktør til oktober, hvor hun erstatter Jens Folmer Jepsen. Til den tid vil Jepsen netop have afviklet sin niende udgave af Aarhus Festuge.

Den kommende direktør glæder sig til udfordringerne. Hun siger selv, at hun kommer til at tælle dagene frem til sin første arbejdsdag 1. oktober.

- Der findes ikke mange kulturbegivenheder af festugens kaliber, og jeg er usigeligt glad for at få lov til at være en del af en organisation med så mange muligheder, så højt til loftet, så stor bredde og med så stolte traditioner, siger Øxner i pressemeddelelsen.

Selvom Rikke Øxner bedst er kendt som en af Roskilde Festivals frontfigurer, så har hun allerede et godt kendskab til aarhusiansk kultur. Siden 2012 har hun været medlem af bestyrelsen Fonden Aarhus 2017.

Rikke Øxner er uddannet cand.mag. i massekommunikation og massekultur, og hun ansættes på en kontrakt frem til oktober 2019.

Sidste år besøgte 500.000 mennesker Aarhus Festuge, som bød på mere end 1000 arrangementer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip