Roskilde-overskud skal placeres af festivalgæster

»Det er gæsterne, der er med til at give os et overskud, så det er meget naturligt, at vi spørger dem om råd til at pejle de projekter, som de ser i deres omverden, og som kunne være gode at støtte med en form for aktivt engagement,« siger talskvinden for Roskilde Festival, Christina Bilde.

Hun understreger, at det er vigtigt, at forslaget er almennyttigt, hvilket ifølge festivalen vil sige, at projektet er til gavn for en større kreds af mennesker. Det kan blandt andet være undervisning, politisk arbejde eller handle om bæredygtighed.

Hvor stort overskuddet fra Roskilde Festival 2013 helt nøjagtigt bliver, er ifølge Christina Bilde endnu for tidligt at sige, men sidste år havde festivalen et overskud på cirka 12 millioner kroner, som blandt andet gik til projekter for at gøre livet for asylansøgere bedre.

»Vi ved endnu ikke, hvor stort overskuddet er, men vi ved, at der er overskud. Vi er almennyttige, og der igennem får vi nogle momsfritagelser, og de kommer med den betingelse, at overskuddet skal gives til nogle andre med almennyttige behov. Vi har et særligt fokus på projekter, der gavner unge mennesker, så derfor spørger vi dem nu til råds,« siger Christina Bilde.

På Roskilde Festivals hjemmeside kan man nominere sin gode idé, der i første omgang skal godkendes af festivalens bestyrelse og senere af SKAT, inden projektet muligvis kan se frem til at få en bid af kagen.

I 2010, hvor blandt andre Prince optrådte, havde festivalen et rekord højt overskud på hele 20 millioner kroner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip