Roskilde-sagsøgt: Drop erstatningssagerne mod os

Efter at Rangvid-rapporten er blevet fremlagt, melder tidligere bestyrelsesmedlem i Roskilde Bank, Ib Mardahl-Hansen, nu ud, at hetzen mod de krakkede banker skal stoppe.

Han mener, at statens Finansiel Stabilitet skal droppe de erstatningssager, der kører mod de tidligere direktører og bestyrelsesmedlemmer i de krakkede banker.

»Jeg synes, at Rangvid-rapporten er god. Den slår fast, at det er svært for ret mange at vaske hænder i denne sag. Jeg håber, at nogen snart begynder at tænke sig om. Hetzen mod os må stoppe,« siger han til Børsen.

Det er i alt ti tidligere direktører og bestyrelsesmedlemmer, der er blevet sagsøgt af Finansiel Stabilitet.

Men juraprofessor Caspar Rose fra CBS bakker ikke op om Ib Mardahl-Hansens forsøg på at vige uden om en erstatningssag.

Han mener, at Rangvid-rapporten netop bekræfter, at den aktuelle advokatundersøgelse mod Roskilde Bank har fat i den lange ende.

»... Så jeg deler slet ikke Ib Mardahl-Hansens vurdering. Det faktum, at der er andre steder i systemet, hvor det gik galt fritager jo ikke bestyrelsen i Roskilde Bank for ansvaret for, at den ikke var årvågen og rent faktisk fulgte med i, hvad der foregik,« siger han til Børsen.

Han forklarer udmeldingen som en psykologisk mekanisme for at føre fejlene over på nogle andre, men det har ikke juraen med sig.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip