Royal baby får britiske aviser til at gløde

The Sun, Storbritanniens største dagblad, har tirsdag ændret sit navn til "The Son" for at ære prins William og hans hustru Kates nyfødte dreng.

Mens der gættes og satses masser af pund hos bookmakerne om, hvad drengen kommer til at hedde, har The Guardian indtil videre valgt at give ham navnet "Baby Cambridge" med reference til barnets officielle titel - prinsen af Cambridge.

Leo blev også blevet bragt i spil i løbet af mandagen, fordi den lille var på nippet til at komme til verden i løvens tegn.

Men bare en halv time før stjernetegnet skiftede fra krebs til løve, så drengen dagens lys, og dermed kommer han til at dele stjernetegn med sin far og sin afdøde bedstemor, prinsesse Diana, ifølge the Daily Mail.

Mange aviser fejrer fødslen med særtillæg tirsdag, og forsiderne af The Daily Telegraph, The Daily Mail og The Daily Express er enslydende: "It's a Boy" skriver de hen over billeder af den nybagte mor ifølge nyhedsbureauet AFP.

The Times skriver, at fødslen vækker glæde og stolthed i Storbritannien og Commonwealth-landene.

- Vores monarki er, hvad vi har fælles, og det, som adskiller os fra andre lande, der er mindre heldige med hensyn til traditioner og deres historie, skriver avisen i sin leder.

- Vores kærlighed til monarkiet er ikke ubetinget, men hvis den gengældes med stolthed, pligt og den rette dosis humor, er den næsten uden grænser.

The Guardian, der ikke deler politisk ståsted med den konservative The Times, kommer med en lille løftet pegefinger til den ny nyfødte.

- Tillykke og alle de bedste ønsker. En baby er en vidunderlig ting. Men der er også et mindre godt eventyr ved vuggen, skriver avisen og nævner, at "Baby Cambridge sandsynligvis skal vente mindst 50 år på at overtage tronen".

- Og uanset, hvor eksemplarisk hendes far og farfar vil regere, og uanset, hvor upåklageligt barnet vil opføre sig i fremtiden, vil Storbritannien i 2065 så fortsat være en stat, der på toppen har et individ, hvis position er bestemt fra fødslen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip