Royalt grønlandstogt slutter med kaffemik og kanonsalut

Dronning Margrethe og prins Henrik har tilbragt de seneste to uger i grønlandske bygder og byer og afslutter onsdag besøget i Nuuk.

Inden regentparrets egen reception på kongeskibet Dannebrog onsdag aften blev parret om formiddagen budt velkommen til byen af kanonsalutter og nationalsang med Nuuks borgmester, Asii Chemnitz Narup, i spidsen.

Også kaffemik med Nuuks borgere blev der plads til samt en gåtur i det, der kaldes Kolonihaven. Ifølge netavisen Sermitsiaq tog prins Henrik her til stor morskab for mange fremmødte mennesker en stor bid af en kvanplante ved vejen.

I løbet af de to uger, regentparret har været i Grønland, har de blandt andet været på besøg hos den ældste borger i Ukkusissat - Salomine Skade på 84 år.

De har også lagt vejen forbi plejehjemmet i Grønlands største bygd, Kangaamiut, hvor dronningen fik overrakt et sjal hæklet af moskusuld.

Derudover har besøget indeholdt masser af kaffemik og kulturelle indslag samt besøg til skoler, børnehaver og på en ny anstalt for kriminelle.

I et interview med programmet Qanorooq på KNR siger dronningen, at grønlændernes varme velkomst gør togterne til noget særligt.

- Det har altid slået os, hvor venligt og glade de møder os. Vi får overalt en spontan og hjertelig velkomst, og det gør, at man føler sig godt tilpas, fortæller dronningen.

Regentparret forsikrer over for mediet, at det ikke er sidste gang, de har besøgt Grønland.

Deres sommertogt afsluttes 4. september i Aabenraa.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip