Rubinerne overstrålede Randers

Randers FC er færdig i Europa League-kvalifikationen efter et samlet nederlag på 1-4 til russiske Rubin Kazan.

Modsat FC Nordsjælland formåede de kronjyske heste at holde skindet på mulen langt væk hjemmefra i kæmpestore Rusland. På udebane i Kazan - 3000 kilometer fra Randers - løb de lyseblå ind i et ærefuldt nederlag til de russiske storfavoritter, der i sidste uge vandt de to holds første møde med 2-1.

Denne gang tabte Randers FC 2-0 i en kamp, som hjemmeholdet kontrollerede fra første til sidste fløjt. Kronjyderne blev ikke ydmyget. Men cifrene kunne have været væsentligt anderledes, hvis ikke målmand Mikkel Andersen havde stået en af karrierens bedste kampe.

Andersen reddede Randers flere gange. Efter en times spil kom lejespillerens glansnummer, da han med en akrobatisk dobbeltredning forhindrede en tomåls-føring til de tidligere russiske mestre.

Men Rubin Kazan fik alligevel deres tomåls-føring. Den tårnhøje spanske midterforsvarer Cesar Navas måtte bukke sig ned, for at score russernes første mål med panden efter tyve minutters spil. Godt en time senere var det Mikkel Andersen, der måtte bøje sig. Denne gang for den finske landsholdsspiller Roman Eremenko, der lukkede kampen.

Han lukkede dermed også ned for Randers' deltagelse i dette års Europa League. Det blev kun til to kampe for sidste sæsons Superliga-bronzevindere.

Det er vist ikke videre risikabelt at konkludere, at dansk fodbold halter en smule efter den russiske pendant.

Dagens Gossip