Rullende jobcenter skal få flere i arbejde

På fredag sender Jobcenter Kolding Danmarks første rullende jobcenter på landevejene. Det sker under parolen ”Stig på – den direkte vej til arbejde”.

- Vi har simpelthen indrettet en bus som et mobilt jobcenter og bemandet den med tre jobkonsulenter, mødefaciliteter, pc-arbejdsplads og så videre. Hele idéen med bussen er at møde både de ledige og virksomhederne, der hvor de er – at gøre afstanden mellem dem – og Jobcenteret – kortere, så de lettere kan finde hinanden, fortæller arbejdsmarkedschef i Kolding Kommune, Lasse Kamp.

Bussen vil køre i fast rutefart til områder i kommunen, hvor ledigheden er særligt høj, og til virksomheder der ønsker at få besøg af den. I bussen kan både ledige og virksomheder få svar og hjælp til stort set alt omkring ansøgninger, cv, samtaler, efteruddannelse, praktik, jobrotation og en masse andet.

Da siden havde været i luften i 10 dage nærmede antallet af ledige og virksomheder, der følger den, sig allerede 300. Der bliver livligt postet både ledige stillinger og kvalificeret arbejdskraft på siden, som også allerede har bredt sig til hele Danmark. Ledige stillinger postet af sygehuset på Bornholm og opslag fra ledige sjællændere, som tilbyder deres arbejdskraft til de virksomheder, der følger siden.

- Det bekræfter os i, at denne her meget direkte og enkle måde at formidle job på er helt rigtig og et godt supplement til det arbejde, som vi traditionelt gør for at få mennesker i arbejde, siger Lasse Kamp.

Det Rullende Jobcenter bliver indviet af formanden for Koldings Arbejdsmarkedsudvalg Kjeld Kjeldsen (V) i forbindelse med Maj-Marked i Kolding City ved Nicolai Kirke i Kolding.

Det Rullende Jobcenter findes på Facebook, tryk her.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip