Rumæner flygtet fra Nyborg Statsfængsel

»Han har lagt noget tøj op over pigtråden på det første hegn, og så har han formået at komme ud,« forklarer vagtchef Hans Jørgen Larsen fra Fyns Politi.

Da politiet modtog anmeldelsen klokken 13.21, blev der straks sendt både patruljevogne og hunde af sted mod fængslet. Men trods massiv udrykning har eftersøgningen ikke givet resultat, fordi sporet af den 40-årige flugtfange ender ved en nærliggende vej.

»Vi har en mistanke om, at han kan være kørt derfra i en bil, måske med en kammerat, men vi har ikke informationer om en eventuelt bil,« siger vagtchefen.

Han opfordrer alle borgere, der kunne sidde inde med oplysninger om rumæneren og hans flugt, til at henvende sig, så politiet kan finde frem til manden.

»Jeg håber, borgerne kan hjælpe os her. Men det er svært, fordi beskrivelsen af ham er en standard-person. Og hvis han har haft en kammerat til at hjælpe sig, har han formentlig også skiftet tøj undervejs,« siger Hans Jørgen Larsen.

Rumæneren blev i sidste år idømt halvandet års fængsel for en sædelighedsforbrydelse, og efter afsoningen skal han udvises af Danmark.

Han er 175 centimeter høj, almindelig af bygning, har brune øjne og kort, mørkt hår. Derudover har han tatoveringer på højre overarm og venstre underarm.

Vagtchefen hos Fyns Politi forklarer, at eftersøgningen er kompliceret af, at manden er udlænding, og at han ikke har familie, kæreste eller andre relationer i Danmark, som ellers er oplagte at tage kontakt til.

»Vi søger selvfølgelig relevante steder som banegården i Nyborg eller ved ruten over Storebælt. Problemet er bare, at vi ikke har meget at gå efter,« siger Hans Jørgen Larsen.

Dagens Gossip