Rumænien slukker dansk medaljedrøm i VM-drama

16/12/2015

Der bliver ingen medaljer til det danske kvindelandshold i håndbold ved VM på hjemmebane.

Onsdag aften tabte danskerne med 30-31 til Rumænien efter et stort drama, der gik i forlænget spilletid, og Klavs Bruun Jørgensens mandskab må nu nøjes med at spille om 5.- til 8. pladsen, som kan få betydning for OL-kvalifikationen.

Et mål af Adriana Nechita i forlængelsens sidste sekund afgjorde tingene og sørgede for den totale danske nedtur.

Målvogter Rikke Poulsen fik ellers taget til at løfte sig i Boxen, da hun efter den ordinære tids udløb reddede et straffekast fra ellers helt suveræne Cristina Neagu, men danskerne formåede ikke at udnytte den medvind, den vitale redning gav dem.

På den måde kom Rumænien til at agere bøddel igen, som tilfældet var ved EM i Danmark for fem år siden, hvor rumænerne stod i vejen for danske bronzemedaljer.

Danmark var ikke foran en eneste gang i den ordinære kamps 60 minutter, som blev præget af mange uprovokerede kaste-gribe-fejl i angrebet.

Kristina Kristiansen forsøgte fra start at holde tempoet højt, men de danske backer havde indledningsvis ikke det samme krudt i skudarmene som tidligere i turneringen.

Det hjalp, at Mette Gravholt og Maria Fisker kom i spil midtvejs i første halvleg, men danskerne haltede fortsat efter rumænerne.

Det danske forsvar var ellers udmærket forberedt, og syv rumænske mål i de første 20 minutter var godkendt.

Men da Line Jørgensen skulle have en pause på bænken, fik Cristina Neagu pludselig plads til at brillere på venstre back, og første halvlegs sidste ti minutter blev en noget nedslående dansk oplevelse.

Klavs Bruun Jørgensen indledte anden halvleg med "Jan Pytlick-finten", så Danmark spillede uden målvogter, når holdet var i angreb. Det gav to hurtige reduceringer, og så var der nyt håb i Boxen.

Men efter udligning 13-13 blev to udvisninger kostbare, og rumænerne bragte sig på ny tre mål foran.

Den brølstærke Neagu viste igen og igen sine evner til både at bære bolden op i fart og afslutte med en hammer af et højrehåndsskud. Og træner Tomas Ryde med en fortid i dansk håndbold havde tydeligvis læst godt på lektien.

I en ujævn anden halvleg fik Danmark kontakt igen i slutfasen, og så var der lagt op til et fortættet drama til sidst.

Rikke Poulsens strafferedning sikrede forlængelsen, men et sejt rumænsk mandskab bevarede roen i de afgørende sekunder og møder Norge i semifinalen.

Danmark skal nu ud i et revancheopgør mod Montenegro på fredag og et møde med enten Frankrig eller Rusland på søndag i kampen om pladserne fem til otte, men det vil formentlig blive en flad fornemmelse efter skuffelsen mod Rumænien.