Rumæniens premierminister sigtes for bedrageri

Den rumænske premierminister er blevet sigtet for bedrageri, skatteunddragelse og for hvidvaskning af penge, oplyser anklagere i det østeuropæiske land.

Sigtelserne ventes at øge presset på premierminister Victor Ponta med krav om, at han forlader posten.

Forbrydelserne skal have fundet sted i årene 2007-2011, altså i tiden før Ponta blev premierminister i 2012. Dengang arbejdede han som advokat.

Den rumænske anklagemyndighed, der kæmper mod korruption, oplyser, at flere af premierministerens ejendele er blevet beslaglagt, indtil resultatet af efterforskningen foreligger.

Allerede i juni kom det frem, at politiet mistænker den 42-årige politiker for forbrydelserne, men nu ser mistanken altså ud til at være skærpet.

Han nægter sig skyldig.

Ikke desto mindre meddelte den socialdemokratiske leder søndag, at han træder tilbage som partileder, mens korruptionsanklagerne undersøges.

Samtidig slog han fast, at han har i sinde at blive på posten som premierminister.

Korruptionsanklagerne var en stærkt medvirkende årsag til, at Ponta uventet tabte præsidentvalget til rivalen Klaus Iohannis, der tilhører det tysktalende mindretal.

Iohannis, der nu kræver Pontas afgang, har lovet at rydde op i Bukarest efter en lang række korruptionssager.

Rumænien, der har 21 millioner indbyggere, er efter Bulgarien EU's fattigste land.

EU holder Rumænien under observation for korruption, og landet regnes ikke for modent og retskaffent nok til at være medlem af Schengen-samarbejdet om fri bevægelighed hen over grænserne.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip