Rumænsk premierminister er mistænkt for korruption

Skrevet af admin

05/06/2015

Dagens topnyheder

Rumæniens premierminister, socialdemokraten Victor Ponta, er formelt udpeget som mistænkt i en korruptionssag, oplyser statsanklagemyndigheden i Bukarest.

Pontas politiske position er blevet stadigt mere undergravet på grund af vedholdende beskyldninger mod ham i det seneste år.

Korruptionsanklagerne var en stærkt medvirkende årsag til, at han uventet tabte præsidentvalget til rivalen Klaus Iohannis, der tilhører det tysktalende mindretal.

Iohannis har lovet at rydde op i Bukarest efter en lang række korruptionssager.

Anklagemyndigheden har indledt en efterforskning af Pontas personlige forhold, da han er mistænkt for hvidvaskning af penge, svindel og skatteunddragelse.

- Jeg er blevet tilkaldt til antikorruptions-organet DNA som en normal person. Jeg har ikke nogen erklæring at fremsætte, siger premierministeren.

Ponta svarede fredag henholdende på spørgsmål om, hvorvidt han vil trække sig tilbage. Pontas finansminister gik af i marts efter korruptionsbeskyldninger var blevet rettet mod ham.

Rumænien, der har 21 millioner indbyggere, er efter Bulgarien EU's fattigste land.

EU holder Rumænien under observation for korruption, og landet regnes ikke for modent og retskaffent nok til at være medlem af Schengen-samarbejdet om fri bevægelighed hen over grænserne. /ritzau/Reuters