Rumaffald har direkte kurs mod jorden - rammer os 13. november

Et stort stykke skrald fra rummet forventes at bryde gennem himlen og ramme jorden 13. november klokken 6.19 om morgenen. Det skriver Nature.com.

Rumaffaldet, som har fået navnet WT1190F, er fortsat uidentificeret, men det er muligt, at det stammer fra en gammel Apollo-mission.

Det flyvende objekt er mellem én og to meter langt og forventes at lande i Det Indiske Ocean cirka 65 kilometer syd for Sri Lanka - i hvert fald de dele, som ikke brænder op i atmosfæren, før kollisionen med vores planet.

WT1190F er ikke det eneste objekt fra tidligere rummissioner og satelitter, der svæver rundt omkring månen og jorden. Forskere spotter jævnligt menneskeskabt affald i rummet - lige nu er der cirka 20 stykker rumaffald, som man kender til - men endnu har ingen af objekterne kollideret med jorden.

Det er dog meget muligt, at skrald fra rummet har ramt jorden, uden at det er blevet bemærket, fortæller Jonathan McDowell, som er atrofysiker ved Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics i Cambridge, Massachusetts.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip