Rummenigge kræver Fifa-oprydning: Platini er manden

Bayern Münchens bestyrelsesformand, Karl-Heinz Rummenigge, ser franske Michel Platini som manden, der kan rydde op i fodboldverdenen.

Derfor støtter den tidligere tyske storspiller Platinis kandidatur til posten som præsident for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

- Jeg vil have tillid til, at Michel (Platini, red.) er i stand til at forny fodboldverdenen. Han skal komme med reformer, men det første skridt er, at han bliver valgt som præsident, siger Karl-Heinz Rummenigge ifølge nyhedsbureauet dpa.

Her nævner tyskeren også, at Platini "har talent og evne til at bringe folk sammen".

Karl-Heinz Rummenigge er ud over posten som bestyrelsesformand i Bayern München også i spidsen for klubbernes organisation - European Club Association, ECA.

Han afviser i interviewet, at han selv er interesseret i at kandidere som Platinis afløser som præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa.

Michel Platini er kandidat til at afløse Sepp Blatter som Fifa-præsident ved den ekstraordinære kongres den 26. februar.

Det samme er foreløbig Prins Ali Bin Al Hussein fra Jordan samt sydkoreanske Chung Mong-joon, der er tidligere vicepræsident i Fifa.

Fifa befinder sig i sin værste krise nogensinde, efter at korruptionsskandalen brød ud kort før den seneste kongres i maj.

Her slog schweizisk politi til og arresterede en række Fifa-folk samt forretningsfolk på opfordring fra de amerikanske myndigheder, der efterforsker korruption relateret til Fifa for over en milliard kroner.

Fifa afholder de kommende dage møde i eksekutivkomitéen.

Det sker i lyset af, at forbundet for nylig sendte generalsekretæren Jerome Valcke på orlov på ubestemt tid, efter at Valckes navn har været nævnt i forbindelse med nogle mistænkelige pengeoverførsler fra Fifa.

Samtidig har schweiziske myndigheder de seneste dage valgt at godkende udleveringen af Fifa-personer til USA.

Det handler om Eugenio Figueredo fra Uruguay, der er tidligere vicepræsident i Fifa samt Rafael Esquivel fra Venezuela.

Esquivel er tidligere præsident for Venezuelas fodboldforbund og medlem af eksekutivkomitéen i Det Sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol.

Eventuelle kandidater til posten som Fifa-præsident har indtil den 26. oktober til at meddele, at de stiller op til valget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip