Rundhåndede russiske turister svigter Danmark

Skrevet af admin

31/07/2015

Mest læste i dag

Det dårlige forhold mellem EU og Rusland har sat sit tydelige spor på antallet af russere, der vælger Danmark som turistmål.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som hotel- og restaurationsbranchens hovedorganisation, Horesta, har lavet en beregning på.

I perioden fra juni 2014 til maj 2015 var der 89.000 russiske turistovernatninger i Danmark.

Det er et fald på 22.000 sammenlignet med de 12 forudgående måneder, eller hvad der svarer til en tilbagegang på 20 procent.

- Det er først og fremmest den økonomiske krise i Rusland, som er skyld i udviklingen. Russernes købekraft er faldet markant gennem en længere periode. Men udviklingen forstærkes af, at den russiske rubel er faldet i værdi i forhold til euroen og dermed også den danske krone, siger Horestas formand, Jens Zimmer Christensen, i en pressemeddelelse.

På et år har udviklingen på valutamarkedet betydet, at det er blevet 30,8 procent dyrere for en russer at besøge Danmark, og det har fået en ellers positiv kurve til at knække.

I perioden fra 2005 til 2013 blev antallet af russiske turister i Danmark tredoblet, men midtvejs i 2014 vendte billedet.

Russerne er ikke blandt de største turistgrupper i Danmark, hvor svenskere, nordmænd og tyskere fortsat dominerer.

Men russere bruger ofte flere penge, når de er i landet, end turister fra vores nabolande. I gennemsnit lægger en russisk turist 2200 kroner i døgnet, mens de er i Danmark.

/ritzau/