Rundtosset aktiemarked ender mandag i største stigning

Skrevet af admin

15/02/2016

Dagens topnyheder

Det går hurtigt op og ned på det danske aktieindeks C20 Cap, der mandag lukkede med en stigning på 5,1 i kurs 952.

Det er den største stigning på en enkelt dag, siden indekset blev oprettet i 2011, og cementerer det faktum, at markederne oplever et voldsomt udsving for tiden.

På det seneste har det været nogle kaotiske uger, hvor aktiemarkederne verden over enten tordner til vejrs eller synker sammen.

Mandag blev rekord for den største stigning på en enkelt dag, men man skal ikke længere tilbage end til sidste mandag for at finde det største fald nogensinde på en enkelt dag.

Ifølge analytikerne skyldes mandagens stigning en blanding af gode nyheder fra markederne i USA og Kina, samt udviklingen på oliemarkedet.

- Fredag kom der gode tal for detailsalget i USA. Jeg tror egentligt, at investorerne har gået og ventet på at se nogle positive tal.

- Men det får selvfølgeligt ikke usikkerheden, vi har set i år, til at gå væk, sagde seniorrådgiver i Jyske Bank Martin Munk tidligere mandag til Ritzau Finans med reference til, at tal fra USA fredag viste, at detailsalget i januar steg for tredje måned i træk.

Hans vurdering skete forud for markedslukningen.

Desuden er der medvind fra Asien, hvor aktiemarkederne steg solidt natten til mandag.

Mandag steg A.P. Møller-Mærsks B-aktie 7,6 procent.

En bedring i verdensøkonomien vil betyde mere aktivitet i rederiet Maersk Line, mens en højere oliepris løfter indtjeningsmulighederne i Maersk Oil og Maersk Drilling.

Novo Nordisk steg 5,6 procent, og i toppen af C20 Cap var der også store stigninger til bankerne, da eksempelvis Danske Bank steg 6,3 procent.

C20 Cap erstattede i 2013 det tidligere C20-indeks som det toneangivende i Danmark.

/ritzau/