Rusland accepterer atletik-udelukkelse

Rusland har accepteret suspenderingen fra al international atletik og vil altså ikke appellere, meddeler Det Internationale Atletikforbund, IAAF, der står bag suspenderingen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Suspenderingen skete på opfordring fra en kommission under Det Internationale Antidopingagentur, Wada, der udsendte en rapport, der pegede på omfattende dopingbrug blandt russiske atletikudøvere gennem en årrække.

Der er ingen tidsmæssig bagkant på suspenderingen.

Den vil først blive ophævet, når IAAF vurderer, at Rusland opfylder kravene for igen at blive medlem af det internationale forbund. Det accepterede Rusland formelt torsdag ved et møde i Monaco, meddeler IAAF.

Russerne har udtrykt ønske om at samarbejde for at komme ind i varmen igen hurtigst muligt.

I disse dage mødes Ruslands sportsminister, Vitalij Mutko, med Wada for at lægge en plan for det videre forløb.

Wada har udelukket Ruslands Antidopingagentur (Rusada), fordi det ikke levede op til kravene.

Desuden mistede et laboratorium i Moskva sin licens til at teste officielle dopingprøver på sportsfolk.

I sidste uge satte IAAF fem kriterier op for, at Rusland igen kan deltage i atletikkonkurrencer. Russerne skal nu iværksætte en plan for at efterleve kravene.

En kontrolenhed skal vurdere, om russerne så også gør det. Om russerne efterlever kravene - ventes at blive præsenteret for IAAF-toppen i en rapport 27. marts 2016.

Det betyder formentlig, at de russiske atletikudøvere vil være ude af stand til at deltage ved indendørs-VM i USA fra 17. til 20. marts.

I yderste konsekvens risikerer Ruslands atletikudøvere at måtte blive hjemme fra næste års OL i Rio, hvis ikke suspenderingen ophæves i tide, men datoen for den ventede rapport 27. marts falder dog mere end fire måneder før det går løs i Rio.

/ritzau/AFP/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip