Rusland angriber Islamisk Stat med krydsermissiler

Rusland har angrebet Islamisk Stat i Syrien med krydsermissiler. Der er tale om mål i Aleppo og Idlib, siger den russiske forsvarsminister, Sergej Sjojgu.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Tass er der tale om 34 missiler.

Der er ikke umiddelbart flere detaljer om, hvad det mere præcist er, missilerne har ramt.

Den russiske generalstab siger videre, at Rusland vil sende yderligere 25 langtrækkende bombefly af sted for at gennemføre angreb i Syrien.

Samtidig har Vladimir Putin, Ruslands præsident, talt i telefon med den franske præsident, François Hollande, og ifølge Kreml i Moskva er de to præsidenter blevet enige om at etablere koordinering af angreb mod Islamisk Stat.

Putin besøgte tirsdag aften russisk tid forsvarsministeriets kommandocenter i Moskva, og her fik han at vide, at Ruslands luftvåben i de seneste 48 dage har gennemført omkring 2300 flytogter i syrisk luftrum.

Oplysningerne kommer, efter at Rusland har meddelt, at et russisk passagerfly tidligere på måneden blev sprængt af en terrorbombe i Sinai.

224 mennesker omkom.

Islamisk Stat har taget skylden for at have sprængt flyet.

Det er også Islamisk Stat, der har taget skylden for terrorangrebet i den franske hovedstad, Paris, i fredags, da 129 mennesker blev dræbt.

Franske krigsfly har tirsdag også været på vingerne og har angrebet Islamisk Stat i Raqqa, der er den militante bevægelses hovedbastion i Syrien.

Ifølge franske forsvarskilder er USA begyndt at give franskmændene flere efterretningsoplysninger, hvilket gør luftvåbnet bedre i stand til at identificere sine mål.

En amerikansk embedsmand udelukker, at USA og Rusland vil koordinere deres mål i Syrien.

- Vi koordinerer eller samarbejder ikke på nogen måde med Rusland om dets aktiviteter i Syrien, siger kilden.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip