Rusland arbejder med konkret plan for Syrien

Ifølge den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, er Rusland godt i gang med arbejdet, efter at han mandag foreslog en russisk-syrisk plan for at overdrage de kemiske våben til det internationale samfund.

»Vi arbejder fra den russiske side i øjeblikket på at udfærdige en effektiv, klar og konkret plan,« siger Lavrov ifølge AFP.

Den russiske udenrigsminister siger, at planen vil blive fremlagt hurtigst muligt. Ifølge Lavrov er forslaget, som Rusland håber, vil afværge en militære aktion i Syrien, ikke kun skabt af russisk hænder, men også via kontakter med USA.

»Vi håber på, at kunne præsentere planen i den nærmeste fremtid, og vi er klar til at færdiggøre den med inddragelse af FNs generalsekretariat, Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW, red.) og medlemmer af Sikkerhedsrådet,« siger Lavrov.

Samtidig, tirsdag, siger Frankrig, at landet vil komme med en resolution til FNs Sikkerhedsråd, der skal kræve. at Syrien udleverer sine kemiske våben eller blive mål for en militær aktion.

Resolutionen, der fremlægges i New York senere tirsdag, vil også kræve, at de personer, der er ansvarlige for giftgasangrebet 21. august anklages ved Den Internationale Straffedomstol.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip