Rusland bekræfter: Vi har militæreksperter i Syrien

Skrevet af admin

09/09/2015

Mest læste i dag

Det kommer næppe som en stor overraskelse, men onsdag bekræfter Rusland for første gang fra officielt sted, at landet har sendt militære eksperter til Syrien.

De hjælper med at forsyne præsident Bashar al-Assads styre med militært udstyr fra Rusland.

Assad er under stigende pres, og regeringshæren har netop tabt en luftbase i Idlib-provinsen efter to års belejring.

Leverancerne fra Rusland har været stridspunktet i en voksende diplomatisk konflikt mellem Moskva og Washington de seneste dage.

Rusland siger, at de russiske våben er øremærket til bekæmpelse af terrorisme i det krigshærgede Syrien, hvor grupper som Islamisk Stat og Nusra-fronten har erobret store områder.

USA bad forleden Grækenland om at stoppe russernes flyvninger gennem græsk luftrum for at forhindre strømmen af våben til Damaskus.

Siden har Bulgarien sagt, at landet har udstedt et forbud mod de russiske fly.

- Vi har grund til at tro, at den erklærede last ikke var den rigtige. Beslutningen er truffet uafhængigt - uden pres fra Nato-partnere, sagde en talskvinde for ministeriet.

Vladimir Djabarov, som er medlem af Ruslands udenrigspolitiske råd, beskylder Bulgarien for at handle under pres fra USA.

Han hævdede tirsdag ifølge nyhedsbureauet Tass, at Rusland kun sender "humanitær last" til Syrien.

- Det er ikke profitabelt at transportere våben med fly, sagde Djabarov, hvis påstand om "humanitær hjælp" altså modsiges onsdag fra udenrigsminister Sergej Lavrovs talskvinde i Moskva.

Washington frygter, at Rusland kan være ved at øge dets militære støtte til Assad-regimet i Damaskus.

/ritzau/Reuters