Rusland: Bred enighed med Kina om Ukraine

Der er angiveligt bred enighed mellem Kina og Rusland om situationen i Ukraine. Det melder det russiske udenrigsministerium mandag efter telefonsamtaler mellem de to lande.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, og hans kinesiske kollega, Wang Yi, havde "stort set sammenfaldende synspunkter omkring den situation, der har udviklet sig i og omkring landet (Ukraine, red.)", skriver ministeriet i en erklæring.

I denne lyder det også, at de to lande vil fortsætte med at være "i tæt kontakt om udviklingen".

Rusland og USA er begge permanente medlemmer med vetoret i FN's Sikkerhedsråd.

Sergej Lavrov skal mandag sandsynligvis også drøfte situationen i Ukraine med FN's generalsekretær Ban Ki-moon i forbindelse med et møde i FN's menneskerettighedsråd i Geneve.

Mandag rapporterer ukrainske grænsevagter om en opstilling af pansrede køretøjer på den russiske side af en smal kanal, som deler Rusland og Krim-halvøen.

Opstillingen er tæt på et færgeleje på den russiske side af Kerch-strædet, lyder det fra en talsmand for grænsevagten.

- Der er pansrede køretøjer på den anden side af sundet. Vi kan ikke forudsige, hvorvidt de vil sætte køretøjer på færgen, siger talsmanden via telefon til AFP.

Han fortæller ikke, hvor mange pansrede køretøjer der var samlet på det russiske territorium.

Desuden forlyder det, at russiske skibe har bevæget sig omkring havnebyen Sevastopol, hvor den russiske sortehavsflåde har base.

Slutteligt er der også meldinger om, at russiske styrker har blokeret mobilnetværket i nogle områder på halvøen.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip