Rusland enes med USA om at koordinere i Syrien

Rusland og USA er blevet enige om, at der er behov for at koordinere de to landes militære indsats i Syrien for at undgå en alvorlig episode, som opstod for få dage siden.

Det oplyser det russiske forsvarsministerium.

Herfra hedder det, at militære embedsmænd fra begge lande er nået til enighed på en videokonference, hvor et russisk luftangreb på USA-støttede oprørere blev drøftet.

- Udvekslingen af synspunkter om denne hændelse forløb konstruktivt, hvor begge parter vil arbejde på at forbedre koordineringen i kampen mod terrororganisationer i Syrien og for at undgå enhver ny hændelse under militære operationer i dette land, siger Igor Konasjenkov, der er talsmand for det russiske forsvarsministerium.

Rusland støtter åbenlyst det syriske regime under Bashar al-Assad, og med den amerikanske støtte til oprørerne kunne der være fare for, at det på et tidspunkt kunne udvikle sig til en direkte konfrontation mellem de to store lande.

Det amerikanske forsvarsministerium meddelte lørdag, at det havde stillet spørgsmål til Rusland om det russisk luftangreb, som torsdag ramte oppositionsstyrker, der støttes af USA.

Ifølge USA havde Rusland undladt at reagere på amerikanske oplysninger om, at det angreb moderate oprørere i byen al-Tanf i det sydlige Syrien, som bekæmper Islamisk Stat.

En amerikansk embedsmand kaldte det "alvorligt bekymrende". Det kan blandt andet skyldes, at der ifølge kilder i Washington var amerikanske soldater til stede på landjorden, da de russiske fly angreb.

Konasjenkov afviser søndag beskyldningen og siger, at det russiske luftangreb fandt sted 300 kilometer fra det område, hvor de moderate oprørere befandt sig.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip