Rusland er klar til at levere missilsystemer til Iran

Ruslands statslige våbeneksportør, Rosoboronexport, siger mandag, at man er ved at klargøre en kontrakt om levering af S300-missilsystemer til Iran. Det skriver nyhedsbureauet Interfax ifølge Reuters.

Aftalen med Iran blev indgået i 2007, men blev lagt på is som følge af FN's våbensanktioner mod landet.

I april underskrev Ruslands præsident, Vladimir Putin, en lov, som åbnede for salget af det avancerede missilsystem til Iran, skriver nyhedsbureauet NTB.

Der er tale om et system af langtrækkende jord-til-luft missiler, som blev udviklet i sovjettiden og først taget i brug i 1979, da det blev benyttet til forsvar af militærbaser og vigtige fabrikker og institutioner.

S300-systemet, der i Nato har kodenavnet SA-20, er siden blev opgraderet og benyttes af Ruslands væbnede styrker i en række forskellige varianter. De kraftigste af missilerne har en rækkevidde på op mod 350 kilometer.

Ud over at kunne bruges mod fly er de russiske mobile missilsystemer i stand til at tilintetgøre ballistiske missiler, skriver BBC.

Iran har tidligere i år indgået en atomaftale med Vesten til gengæld for, at de økonomiske sanktioner mod landet blev ophævet.

FN's våbenembargo skal i henhold til aftalen bestå i yderligere fem år, og sanktioner, der gælder raketter og raketteknologi, skal bestå i otte år. Det står ikke klart, hvordan Rusland vil bære sig ad med at omgå sanktionerne, skriver NTB.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip