Rusland forbyder klubber at købe spillere i Tyrkiet

Sportens øverste organer går meget op i, at sport og politik ikke må blandes sammen, men fra tid til anden har nogle lande svært ved at overholde de regler.

Det seneste tiltag i Rusland minder i hvert fald unægtelig om en politisk konflikt, som nu også får konsekvenser på det sportslige område.

I sidste uge blev et russisk kampfly skudt ned, da det befandt sig kortvarigt i tyrkisk luftrum, hvilket har affødt en konflikt mellem de to nationer.

Rusland har efterfølgende indført økonomiske sanktioner, der vil påvirke både import af tyrkiske produkter og mulighederne for tyrkiske virksomheder i Rusland samt ansættelsen af tyrkere i russiske virksomheder.

Og det rammer også landets sportsklubber - blandt andet fodboldklubberne i januars transfervindue.

- Hvis russiske klubber vil hente spillere fra Tyrkiet i januarvinduet, så vil det ikke være en mulighed, siger landets sportsminister og præsident for Ruslands fodboldforbund, Vitaly Mutko, til R-Sport.

Dermed må klubberne kigge mod andre lande efter forstærkning, hvis der skal handles i det kommende transfervindue.

Dog slår sportsministeren fast, at de tyrkiske spillere, som allerede er i russisk fodbold på kontrakt, ikke vil blive ramt af sanktionerne.

Alle de russiske klubber er også blevet opfordret til at droppe planlagte træningsture til Tyrkiet, hvilket Lokomotiv Moskva, FC Krasnodar, Kuban Krasnodar og Spartak Moskva har efterkommet.

/ritzau/

Dagens Gossip