Rusland hjælper Danmark med sejr over Schweiz

14/05/2016

Det russiske ishockeylandshold har ikke været et specielt fornøjeligt bekendtskab ved dette års VM i Moskva for det danske landshold.

Lørdag gav russerne dog Danmark en hjælpende hånd, da det blev til en 5-1-sejr i ordinær tid over Schweiz i Danmarks VM-gruppe.

Dermed nåede Rusland op på 12 point på andenpladsen i gruppen efter Tjekkiet, men vigtigere for Danmark var det, at Schweiz ikke fik point.

Efter nederlaget ligger Schweiz derfor fortsat med syv point på den fjerdeplads, der giver en plads i kvartfinalerne.

Danmark følger efter på femtepladsen med seks point efter sejren fredag aften over Letland, som kom i hus efter straffeslag i overtiden, og som gav Danmark to point.

Russerne diskede ikke op med helt den samme målfest til sit hjemmepublikum, som tilfældet var, da Danmark forleden blev skudt i sænk og tabte hele 1-10 til Rusland.

Der blev heller ikke tale om den samme turbostart for russerne, som de leverede mod Danmark.

Første periode var fem minutter gammel, da Ivan Telegin bragte Rusland foran 1-0.

Det blev 2-0 i anden periode, og i tredje periode afgjorde russerne forestillingen, mens Schweiz fik lov at reducere en enkelt gang.

Danmark møder Tjekkiet og Kasakhstan i de to sidste gruppekampe i jagten på en plads i kvartfinalen.