Rusland indkalder fransk ambassadør efter EM-anholdelser

Ruslands udenrigsministerium har onsdag haft den franske ambassadør i landet til kammeratlig samtale om anholdelsen af russiske fodboldfans under fodbold-EM i Frankrig.

I en meddelelse skriver ministeriet, at "yderligere pusten til antirussiske følelser" kan forværre forholdet mellem Frankrig og Rusland.

Ambassadøren blev indkaldt, efter at 43 russere tirsdag blev anholdt i havnebyen Marseille i det sydlige Frankrig. Her spillede England og Rusland lørdag en fodboldkamp, der endte med tumult på tilskuerrækkerne.

- Det var en fuldstændig uacceptabel hændelse, da en bus med flere end 40 russiske fans blev stoppet af politiet, sagde Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, tidligere på dagen.

Desuden er 10 andre russiske fodboldtilhængere onsdag blevet anholdt i byen Lille, hvor Ruslands næste EM-kamp mod Slovakiet blev spillet onsdag.

Rusland mener, at der er tale om "diskrimination" af russiske statsborgere og klager over, at fransk politi stoppede en bus fuld af russiske fodboldfans uden først at have informeret den russiske ambassade eller konsulatet i Marseille.

11 af de 43 anholdte er siden blevet løsladt, men den franske anklagemyndighed hævder at have tilstrækkeligt med beviser til at stille flere af de øvrige russere for retten.

En af de anholdte er formanden for en russisk supporterklub, som er kendt for sine sympatier for den yderste højrefløj.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip