Rusland indstiller alle flyvninger til Egypten

Ruslands præsident, Vladimir Putin, godkender, at alle russiske flyvninger til Egypten indstilles, oplyser Kreml til russiske nyhedsbureauer.

Putin har givet instruktioner om, at der skal etableres et samarbejde med Egypten om bedre sikkerhed ved flyvninger, skriver det russiske nyhedsbureau IFX.

Moskva er ved at udarbejde planer for at få russere hjem fra Egypten, siger talsmænd for Kreml til nyhedsbureauet. Der er ifølge Tass omkring 45.000 russiske turister i Egypten for øjeblikket.

Samtidig med den russiske udmelding har Storbritannien genoptaget flytrafikken fra Sharm el-Sheikh, men der er stadig mange i lufthavnen, som venter på at komme hjem.

- Indtil det er klarlagt, hvad der faktisk skete med det nedstyrtede russiske fly, mener jeg, at det er bedst at stoppe russiske fly til Egypten, siger Alexander Bortnikov, som er chef for den russiske sikkerhedstjeneste FSB.

Der var fredag planlagt 64 flyafgange fra Sharm-el-Sheikh - heraf 29 til Storbritannien.

Men ifølge det britiske luftfartsselskab EasyJet har de egyptiske myndigheder suspenderet tomme fly, som skulle flyve til Egypten og fragte strandede britiske turister hjem.

Dette afvises imidlertid af Egyptens ministerium for luftfart.

- Det er en begrænset lufthavnskapacitet, der er tale om, lyder det, og en ansat ved lufthavnen siger da også, at de første fly fyldt med britiske turister er i luften.

- Det britiske luftfartsselskab ville planlægge 18 afgange på samme tid og ville transportere britiske passagerer fra Sharm el-Sheikh uden deres bagage, som vi ville blive nødt til at transportere senere, siger ministeren for luftfart, Hossam Kamal.

- Dette er en enorm byrde for lufthavnen, fordi dens kapacitet ikke giver mulighed for det. Vi har bedt dem organisere kun otte fly, og et fly til at transportere bagage, siger han videre.

Britiske efterretningsfolk har ifølge ubekræftede medierapporter opsnappet samtaler mellem militante på Sinai-halvøen i Egypten, hvilket har fået briterne til i stigende grad at tro, at en bombe var skyld i lørdagens flystyrt.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip