Rusland kan hurtigt være tilbage i Syrien advarer Putin

Rusland er i øjeblikket i fuld gang med at bringe kampfly hjem fra Syrien. Men bombemaskinerne kan snart være tilbage i landet, hvis det er påkrævet, advarer præsident Vladimir Putin.

- Hvis behovet opstår, kan Rusland helt reelt inden for nogle timer optrappe sin tilstedeværelse i regionen til en størrelse, der kan matche udviklingen. Rusland kan udnytte hele sit arsenal af muligheder, siger Putin.

Det er imidlertid ikke, hvad Rusland ønsker, understreger lederen i Moskva.

Præsidenten siger om den kampmission, der blev indledt 1. oktober sidste år, at Rusland med succes har styrket det syriske styre med præsident Bashar al-Assad i spidsen.

Han appellerer til, at de forskellige stridende parter i landet vil respektere en våbenhvile. De ekstremistiske grupper Islamisk Stat og Nusrafronten har ikke været omfattet af den seneste våbenstilstand, som USA og Rusland havde forhandlet.

Putin beordrede i forbindelse med et møde mandag i denne uge, at Rusland trækker hovedparten af sine styrker hjem fra Syrien.

Tilbagetrækningen blev indledt tirsdag 15. marts, og chefen for det russiske luftvåben har torsdag sagt, at den kan fuldendes i løbet af to-tre dage.

Beslutningen hænger ikke sammen med, at Rusland opgiver støtten til Assad - tværtimod.

- Vi ser, hvordan han behersker sig, hans oprigtige ønske om fred og hans vilje til kompromis og dialog, siger Putin om den syriske præsident.

Rusland fastholder både soldater og forsvarssystemer i Syrien.

Vladimir Putin siger blandt andet, at Rusland med missionen det seneste halve år har banet vej for fred i landet.

Titusindvis af mennesker i blandt andet Aleppo er drevet på flugt af de voldsomme russiske luftbombardementer, og oppositionen udtrykker glæde over, at Ruslands kampfly endelig flyver hjem.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip