Rusland og ekssovjet-lande vil stoppe egne IS-krigere

Rusland og en række tidligere sovjetrepublikker er enige om at styrke bekæmpelsen af terrorisme og nedsætte en task force, der skal sikre og overvåge landenes ydre grænser.

Aftalen er drøftet i Kasakhstan på et møde i Sammenslutningen af Uafhængige Stater, SNG, med deltagelse af blandt andre Ruslands præsident, Vladimir Putin, skriver nyhedsbureauet Tass.

- Skøn viser, at 5000-7000 personer fra SNG-landene allerede kæmper for Islamisk Stat. Det er klart, at vi ikke kan tillade, at de senere tager deres krigserfaringer fra Syrien med hjem og bruger dem her, siger Putin.

Særligt kampene i det nordlige Afghanistan bekymrer SNG-landene, og de tidligere sovjetlande er ikke ene om den bekymring.

Torsdag besluttede USA at fastholde en større styrke soldater i Afghanistan, og præsident Barack Obama vil have 5500 soldater i landet, når hans mandat udløber i starten af 2017.

De tidligere sovjetrepublikker er enige om, at der er behov for øget samarbejde for at sikre, at potentielle terrorister rejser ind i Rusland eller de øvrige tidligere sovjetrepublikker.

- Det er særlig vigtigt at overvåge situationen ved de ydre grænser, siger Putin.

Den russiske præsident siger, at landet er i dialog med Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Jordan og Israel om, hvordan man bedst kommer IS til livs.

Rusland forsøger også ifølge Putin at komme i dialog med USA og Tyrkiet.

/ritzau/Tass

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip