Rusland og USA er uenige om Syrien

»Vores holdninger er ikke helt sammenfaldende, men vi har en fælles intention om at stoppe volden for at forhindre at antallet af ofre stiger i Syrien og at løse problemerne med fredelige midler, herunder Genèveforhandlingerne,« siger præsident Vladimir Putin efter et møde med USAs præsident Barack Obama mandag aften.

»Vi er blevet enige om at fremskynde fredsforhandlingsprocessen og om at tilskynde parterne til at sætte sig til forhandlingsbordet,« sagde Vladimir Putin ifølge Reuters.

USA og Rusland står bag ideen om en fredskonference i Genève, hvor repræsentanter for Syriens præsident Bashar al-Assad og de syriske oprørere skal mødes.

Ifølge præsident Barack Obama har Rusland og USA forskellige syn på krigen i Syrien, men ligesom Vladimir Putin siger han, at USA og Rusland har en fælles interesse i at stoppe voldshandlingerne i landet og i at sikre, at der ikke bliver brugt kemiske våben i landet.

Repræsentanter fra USA og Rusland skal nu arbejde på at realiseret fredsforhandlingerne i Genève, skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet udtrykte præsident Barack Obama »forsigtig optimisme« i forhold til at gå i dialog med Iran om Syrien efter valget af Irans nye præsident, den moderate præst Hassan Rohani.

Udmeldingen fra de to præsidenter kom efter en samtale mellem de to ved G8-topmødet i Nordirland. Her mødes en koalition af otte af verdens førende industrialiserede nationer: Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien, USA, Canada og Rusland.

G8-landene mødes en gang årligt for at diskutere store aktuelle økonomiske og politiske problemer.

Dagens Gossip