Rusland punkterer Norges spinkle kvartfinalehåb

16/05/2016

Norge kan ikke længere overhale Danmark i kampen om en plads i kvartfinalen ved VM i ishockey.

Det står klart, efter nordmændene mandag som forventet tabte til Rusland i den tidlige kamp i gruppe A.

De russiske VM-værter vandt kampen 3-0 (0-0, 2-0, 1-0).

Med nederlaget kan Norge maksimalt nå otte point i gruppen, hvilket er samme antal, som Danmark har inden kampen mod Kasakhstan senere mandag - men fordi Danmark besejrede Norge tidligere i turneringen, og dermed er bedst indbyrdes, kan Norge ikke længere skøjte forbi Danmark i stillingen.

Norge kan dog stadig komme til at spille en rolle for Danmarks muligheder for at komme videre til VM-kvartfinalen. Danmark kan få brug for en hjælpende hånd fra nordmændene, hvis det bliver til nederlag mod Kasakhstan i ordinær spilletid.

Fra gruppe A er Tjekkiet, Rusland og Sverige klar til kvartfinalen. Kampen om den fjerde og sidste kvartfinaleplads er et anliggende mellem Danmark, Schweiz og Letland.

I Ruslands sejr over Norge åbnede Ivan Telegin scoringen kort inde i anden periode, men Norge lod sig ikke knække og gav VM-værterne overraskende god modstand.

Lige indtil Ruslands magiske tredjekæde med de tre forwards Vadim Shipachyov, Artemi Panarin og Yevgeni Dadonov endnu engang leverede ishockeylækkerier af absolut højeste kvalitet.

Panarin satte pucken ind til 2-0, og Shipachyov stod for assisten. De to ligger helt i top af VM's topscorerliste med Dadonov et par point bag sig.

I tredje periode lukkede Rusland kampen med en tidlig scoring, da Roman Lyubimov helflugtede pucken i mål.