Rusland sender 44 fly til Egypten for at hente turister

Rusland har lørdag sendt 44 fly til Egypten for at hente russiske turister fra to feriebyer ved Rødehavet, oplyser de russiske luftfartsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP. Det sker samtidig med, at en bombe mistænkes for at være årsagen til et flystyrt forrige lørdag.

30 tomme fly er sendt til Hurghada og 14 har sat kursen mod Sharm el-Sheikh, skriver Rosaviatsija i en erklæring.

Myndighederne i Rusland siger, at 78.000 af landets statsborgere for tiden er på ferie i Egypten.

- Af sikkerhedsmæssige årsager vil det kun være tilladt at have håndbagage med om bord, mens andet bagage vil blive fragtet hjem af Ruslands katastrofeministerium, oplyser det.

- To Ijlusjin Il-76 transportfly vil lette og flyve til Egypten i dag for at hente russiske turisters tasker og kufferter. Turisterne vil blive hentet i overensstemmelse med deres planlagte ophold i Egypten og deres returbilletter, lød det fra ministeriet lørdag.

Irina Tijurina, der er talskvinde for den russiske turistbranches sammenslutning, har tidligere oplyst til nyhedsbureauet AFP, at de russiske turister feriegæster ikke ville blive hentet hjem før tiden, hvis ikke de ønskede det.

Luftfartsmyndighederne siger, at ni fly er lettet mod Rusland fra Hurghada og fire fra Sharm el-Sheikh tidligere lørdag. Alle var ifølge myndigheden ordinære rute- eller charterfly.

Antallet af russiske turister, der rejser til udlandet på ferie, er faldet dramatisk efter rublens styrtdyk som følge af lavere oliepriser og Vestens sanktioner mod Rusland som konsekvens af krisen i Ukraine.

Men prismæssigt overkommelige destinationer som Egypten er fortsat populære blandt russiske turister, særligt i forbindelse med skoleferier.

Rusland indstillede flyvninger til Egypten, men afviser fortsat det stigende antal beviser på, at flyet kan være bombet af jihadister som en mulig hævn for Moskvas luftbombeangreb i Syrien.

En talsmand for præsident Vladimir Putin insisterer på, at beslutningen om at indstille flyvninger til Egypten ikke er ensbetydende med, at flystyrtet skyldes et forsætligt angreb.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip