Rusland sender modløse Montenegro ud af EM

Skrevet af admin

20/01/2016

Dagens topnyheder

Rusland har fjernet den sidste rest af tvivl om, hvilke tre hold der skal videre fra Danmarks gruppe ved EM i håndbold for mænd.

Russerne havde ingen problemer med at besejre Montenegro med 28-21, og dermed tager landstræner Dmitri Torgovanovs tropper to point med videre i mellemrunden.

Montenegros sidste chance bestod i at slå Rusland, men uden Vuko Borozan, der brækkede hånden mod Danmark i mandags, var der ikke kvalitet nok på holdet til for alvor at true russerne.

Montenegrinerne er dermed efter tre EM-slutrunder fortsat uden sejr.

De russiske storfavoritter trak tidligt fra med fire scoringer, der gjorde 4-3 til 8-3, og holdet gik til pausen foran 14-9.

Imponerende håndbold var der dog kun sjældent tale om, og niveauet skal hæves, hvis Rusland skal være en seriøs kandidat til en plads i semifinalen.

Sergei Shelmenko og Sergey Gorbok delte topscorerværdigheden med fem mål hver for Rusland, mens tre Montenegro-spillere scorede fire gange.

Nu resterer kun Danmarks kamp mod Ungarn i gruppe D. Der ligger altså fast, at russerne tager to point med videre. I tilfælde af dansk sejr får danskerne fire point i lommen, mens Ungarn ryger i mellemrunden uden point.

Til gengæld vil en sejr til Ungarn sende alle tre hold videre med to point.

/ritzau/