Rusland spænder ben for resolution mod Syrien

»Vi ser ingen vej fremad, fordi der fortsat er russisk modstand mod enhed meningsfuld rådshandling mod Syrien,« lyder det fra udenrigsministeriets talskvinde Marie Harf ifølge AFP.

Udmeldingen kommer, efter de fem permanente medlemmer af FNs Sikkerhedsråd, Storbritannien, Kina, Frankrig, Rusland og USA, havde behandlet det britiske forslag til et udkast til en resolution bag lukkede døre. Forslaget kræver et hurtigt modsvar til det formodede angreb i onsdags.

Men det russiske benspænd bør ikke betyde, at det syriske regime er beskyttet, slår talskvinden fast.

»Vi mener ikke, at det syriske regime bør kunne gemme sig bag det faktum, at russerne fortsat blokerer for FN-handling i Syrien, og vi vil tage vores beslutning om, hvilke passende foranstaltninger der skal til fremadrettet,« siger Marie Harf ifølge Reuters.

Og mens verden venter på det, som hun sandsynligvis hentyder til - hvornår USA og dets angrebskoalition griber ind med militærmagt i den syriske borgerkrig, ønsker den syriske FN-udsending, at oprørerne også ses efter i kortene.

Ambassadør Bashar Ja’afari har bedt FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, om, at det FN-hold med kemiske eksperter, som i øjeblikket undersøger sidste onsdags angreb, hvor hundredvis af civile mistede livet, også undersøger tre andre angreb. Angreb, som Ja’afari mener, at oprørerne står bag, og hvori syriske soldater har inhaleret giftige gasser.

Til journalister siger den syriske udsending, at han har anmodet om øjeblikkelig mandat til at sende undersøgelsesholdet videre for at se på tre »grufulde hændelser« uden for Damaskus 22., 24. og 25. august.

Dagens Gossip