Rusland strammer sikkerhedsgrebet: Vinter-OL i vente

De russiske myndigheder har tirsdag strammet sikkerhedsprocedurerne op til Vinter-OL, der indledes om en måned i Sortehavsbyen Sotji.

Decembers to blodige bombeangreb i regionen har skabt yderligere frygt for terror i forbindelse med arrangementet, og Rusland menes at have indført det skrappeste sikkerhedsprogram til dato i forbindelse med vinterlegene.

Det går også ud over lokale, der eksempelvis er forhindret i at benytte veje, der går ind mod de olympiske steder.

Soldater i pansrede køretøjer og marinesoldater tilslutter sig en styrke på 37.000 mand, der skal stå for sikkerheden i perioden 7. til 23. februar.

Legene er blevet kaldt "Putins Lege" på grund af det massive sikkerhedsopbud. De samlede udgifter opgives til at være på 37 milliarder euro (276 milliarder kroner).

Mindst 14 mennesker blev kort før nytår dræbt og 28 såret af en formodet selvmordsbombe i en tæt pakket trolleybus i den russiske by Volgograd, der ligger godt 700 kilometer fra Sotji.

Eksplosionen skete dagen efter, at 17 mennesker blev dræbt af en selvmordsbombe på den centrale station i byen.

Politiet har bemandet kontrolposter ved motorveje, der fører ind til Sotji, og kun biler eller lastbiler med særlig tilladelse får adgang til området.

Biler uden tilladelse skal parkeres 100 kilometer fra området, og i stedet kan man tage tog til centrum.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip