Rusland: Terrorhandling er måske skyld i russisk flystyrt

Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, siger, at flystyrtet over Sinai-halvøen, som kostede 224 livet, muligvis var et terrorangreb.

- Muligheden for, at en terrorhandling er årsagen til, hvad der skete, er der selvfølgelig siger han i et interview med en statsavis, hvoraf dele af interviewet blev bragt mandag aften, skriver AFP.

Det står dog fortsat ikke klart, hvordan angrebet skulle have sted ifølge russerne.

Russiske embedsmænd tror, at en bombe forårsagede flystyrtet 31. oktober, siger amerikanske kilder, som har indsigt i forløbet, til Reuters.

Hverken Egypten eller Rusland har givet nogen officiel forklaring på, hvorfor flyet styrtede ned efter blot 23 minutter i luften på vej fra Sharm el-Sheikh til Sankt Petersborg i Rusland.

Begge lande blev oprørt over vestlige vurderinger af, at en bombe muligvis var årsagen til, at flyet styrtede til jorden, hvilket har medført en stribe aflysninger af turistfly til det populære feriested.

Ifølge efterretningskilder i USA og Storbritannien er der tegn på, at den militante bevægelse Islamisk Stat eller en anden terrorgruppe kan have placeret en bombe i flyet.

Teorien er blevet yderligere forstærket af en spektralanalyse af den ene af flyets sorte bokse, der registrerer kommunikationen i cockpittet. En høj lyd høres i de sidste sekunders optagelse, inden alt bliver helt stille.

Islamisk Stat, der kæmper mod egyptiske sikkerhedsstyrker på Sinai-halvøen, har tidligere sagt, at det var dem, der stod bag flystyrtet forrige lørdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip