Rusland: Uacceptable trusler fra Obama

Rusland fordømmer udmeldingen fra den amerikanske præsident, Barack Obama, som siger, at USA overvejer et begrænset angreb på Syrien.

- Disse trusler er uacceptable, siger talsmand Alexander Lukasjevitj fra det russiske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet dpa.

Han tilføjer, at en "ensidig brug af vold", der går uden om FN's Sikkerhedsråd, bryder med folkeretten og underminerer mulighederne for at finde en politisk og diplomatisk løsning på den syriske krise.

Det vil også føre til flere dræbte i det borgerkrigshærgede land i Mellemøsten, lyder vurderingen fra Moskva.

Barack Obama, der fredag talte om Syrien på et pressemøde i Det Hvide Hus, pointerede, at USA er i en planlægningsproces i forbindelse med en reaktion på det kemiske angreb mod den syriske civilbefolkning i sidste uge.

- Vi overvejer et smalt og begrænset angreb på Syrien, sagde Obama, som kalder anvendelsen af kemiske våben i Syrien for en trussel mod USA's nationale interesser.

Ifølge amerikanske efterretninger mistede 1429 mennesker livet ved angrebet i forstæder til hovedstaden Damaskus. Heraf var 426 børn.

En militær operation mod præsident Bashar al-Assads styre kan ende med at blive sat i værk uden om FN, hvis Sikkerhedsrådet ikke kan nå til enighed.

Rusland, som er Syriens primære kilde til våben og Assads stærkeste diplomatiske allierede, har sammen med Kina nedlagt veto mod tre tidligere resolutioner mod Assad-regimet under den over to år lange borgerkrig.

Rusland har gjort det klart, at man er imod en militæraktion i Syrien: Det kan meget vel være de syriske oprørere, som er bagmændene til det kemiske angreb ved Damaskus, mener russerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip