Rusland udlover kæmpedusør for informationer om flystyrt

Rusland lover ifølge AFP en dusør på 50 millioner dollar (350 millioner kroner) for informationer om de personer, som placerede en bombe om bord i et russisk passagerfly, som styrtede ned i Sinai den 31. oktober. Alle 224 om bord blev dræbt.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har tirsdag fastslået, at det var et terrorangreb, som forårsagede flystyrtet. Rusland har ellers tøvet med at melde noget ud, selvom jihadistgruppen Islamisk Stat hurtigt tog skylden for angrebet.

- Mordene på vores folk i Sinai er blandt de mest blodige forbrydelser i antal af ofre. Vi vil ikke tørre tårerne bort fra vores sjæl og hjerter.

- Dette vil være en del af os for altid, men det vil ikke stoppe os i at finde og straffe forbryderne, siger han.

Det er den russiske efterretningstjeneste, FSB, der siger, at der er fundet spor efter sprængstof i det nedstyrtede fly. Efterfølgende har præsident Putin fastslået, at russiske kampfly vil intensivere deres angreb mod Islamisk Stat i Syrien.

Ruslands udenrigsministerium har tirsdag på præsident Vladimir Putins opfordring bedt udenlandske partnere om hjælp til at finde og få straffet dem, der står bag "terroristangrebet" mod det russiske Airbus A321-charterfly.

- Årsagen til det russiske flystyrt 31. oktober er officielt blevet meddelt i dag (tirsdag). Det var et terroristangreb, skriver det russiske udenrigsministeriums talskvinde, Maria Sakharova, på sin Facebook-profil ifølge nyhedsbureauet Tass.

- Præsidenten har bedt den russiske udenrigsminister om at anmode alle partnere om hjælp til at opspore og straffe de kriminelle. Det vil vi gøre, siger hun ifølge Tass.

A321-passagerflyet fra det russiske selskab Metrojet styrtede ned efter en eksplosion om bord 31. oktober - omkring 23 minutter efter starten fra Sharm el-Sheikh ved Rødehavet på vej mod Sankt Petersborg.

Blandt de 217 passagerer var de fleste russere, men der var også fire ukrainere og en hviderusser plus de syv besætningsmedlemmer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip