Rusland udpeger ny atletikpræsident til kriseafværgelse

Skrevet af admin

16/01/2016

Dagens topnyheder

Rusland har fået en ny, midlertidig atletikpræsident, hvis altoverskyggende formål bliver at få overbevist Det Internationale Atletikforbund (IAAF) og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) om, at landets atletikudøvere skal have lov til at komme til OL i Rio til sommer.

Dmitry Shlyakhtin vandt det ekstraordinære præsidentvalg med opbakning fra landets sportsminister, Vitaly Mutko, efter at de to øvrige kandidater trak sig inden afstemningen.

Ifølge AFP forklarede Mutko, at Shlyakhtin er ansat som "antikrisepræsident" frem mod OL, hvor han skal forsøge at få så meget styr på tingene, at landets suspendering fra al international atletik bliver ophævet, så de russiske atleter kan komme til OL.

- Det er en kritisk situation, men vi vil hjælpe ham, siger Mutko rettet mod Shlyakhtin ifølge AFP.

- Vi må genoprette tilliden, og jeg håber, vi sammen kan lykkes med det.

Efter OL vil der blive afholdt et nyt præsidentvalg i det russiske atletikforbund til september eller oktober, oplyser Vitaly Mutko.

Dmitry Shlyakhtin har været sportsminister for Samara-regionen i Rusland i de seneste tre år. Før det styrede han atletikklubben CSKA.

Rusland er udelukket fra al international atletik, efter at en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) afslørede omfattende og statsstyret dopingbrug i russisk atletik.

/ritzau/