Rusland: USA må tvinge Ukraine til at stoppe militæret

Skrevet af admin

25/04/2014

Dagens topnyheder

Det russiske udenrigsministerium kræver, at USA sætter en stopper for de militære aktioner, som ukrainerne har sat i gang i Østukraine.

I en erklæring torsdag meddeler Rusland, at man regner med USA's indblanding i den eskalerende krise.

- Vi forventer, at USA vil tage øjeblikkelige skridt for at nedtrappe situationen, lyder det i erklæringen.

- Washington må tvinge de ukrainske ledere til straks at stoppe sine militære operationer i det sydøstlige Ukraine og trække militæret tilbage til deres permanente baser, står der.

Torsdag blev fem prorussiske separatister dræbt i sammenstød med ukrainsk militær, der i pansrede køretøjer indtog byen Slavjansk, der var under prorussiske separatisters kontrol.

Det fik Rusland til at foretage militære øvelser tæt på den ukrainske grænse som svar på den ukrainske "militærmaskine".

Det russiske udenrigsministerium meddeler, at USA endnu ikke har gjort noget for at sætte en stopper for konflikten i den østlige del af Ukraine.

- Indtil videre har USA ikke gjort noget ved den presserende situation. Vi håber, at Washington forstår sit fulde ansvar for det, der sker, skriver ministeriet i erklæringen.

Samtidig oplyser Rusland, at to planlagte telefonsamtaler mellem den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, og USA's udenrigsminister, John Kerry, ikke har fundet sted.

Ifølge russerne er det "af grunde, der ikke har noget at gøre med Moskva".

En samtale mellem de to parter forventes at ske fredag.

/ritzau/Reuters