Rusland: Våbenhvile i Aleppo er forlænget med tre døgn

Den midlertidige våbenhvile i den syriske storby Aleppo er blevet forlænget i yderligere tre døgn.

Det oplyser Ruslands forsvarsministerium.

I en pressemeddelelse skriver ministeriet, at våbenhvilen "i Latakia-provinsen og byen Aleppo er forlænget fra klokken 00.01 7. maj med 72 timer".

Det sker for at forhindre "situationen i at forværres", lyder det.

Aftalen om midlertidigt at lægge våbnene kom i stand via pres fra USA og Rusland. Den har været i kraft siden midnat natten til torsdag, og der har ikke været meldinger om brud på aftalen.

Siden 22. april er knap 300 civile blevet dræbt i de mest intense kampe i Aleppo i over et år.

Stoppet for kampe i Aleppo, der ligger i den nordlige del af Syrien, er en udvidelse af den aftale om våbenhvile, der blev indgået i februar i andre dele af det krigshærgede land, men som på det seneste er blevet brudt.

Netop urolighederne i Aleppo har ifølge FN's Syrien-udsending gjort arbejdet med at komme frem til en form for fredsaftale yderst vanskeligt.

Våbenhvilen - eller det såkaldte stop for fjendtligheder - gælder ikke ekstremistiske grupper som eksempelvis Islamisk Stat.

Rusland og USA ses som nøgleaktører i forhold til at få sat en stopper for konflikten. De to lande deler dog ikke nødvendigvis samme interesser. Russerne støtter eksempelvis præsident Bashar al-Assad, mens USA ønsker en ny person i spidsen for Syrien.

Krigen i Syrien har stået på i fem år, og flere end 270.000 mennesker menes at have mistet livet. Samtidig er millioner af mennesker blevet tvunget på flugt.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip