Rusland venter på undskyldning fra Tyrkiet for nedskudt fly

Der er stadig ikke kommet et reelt svar på, hvorfor Tyrkiet skød et russisk kampfly ned i tirsdags, mener Rusland.

At flyet angiveligt befandt sig i det tyrkiske luftrum, er ikke et svar, som den russiske regering i Moskva godkender, lyder det torsdag.

- Vi venter stadig på en forklaring - en realistisk forklaring - fra tyrkisk side, siger Dmitrij Peskov, talsmand for Kreml, på en telefonkonference for journalister.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, er dog ikke bleg for at skærpe retorikken over for Tyrkiet, som siden tirsdag er blevet lagt på køl af Rusland.

Han hæfter sig ved, at der hverken er kommet en undskyldning eller et tilbud om at betale for skaderne efter hændelsen tirsdag morgen, skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

- Vi har endnu ikke hørt en undskyldning fra højeste politiske niveau i Tyrkiet. Ej heller har vi hørt forslag om at reparere skaderne eller løfter om at straffe gerningsmændene for den kriminelle hændelse, siger Vladimir Putin.

- Man kan få det indtryk, at Tyrkiets ledere bevidst styrer de russisk-tyrkiske-relationer ind i en blindgyde, og det er beklageligt, tilføjer præsidenten.

Samtidig har den russiske premierminister, Dmitrij Medvedev, bedt sine embedsmænd forberede en række tiltag, der inkluderer en fastfrysning af fælles tyrkisk-russiske projekter og restriktioner på russisk import af tyrkiske fødevarer.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, kalder ifølge det franske nyhedsbureau AFP tiltagene for "emotionelle" og "upassende for politikere."

Ifølge Erdogan blev det russiske fly skudt ned som følge af "stående ordrer i det tyrkiske militær."

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip