Rusland: Vi har dræbt hundreder af militante på et døgn

Skrevet af admin

09/10/2015

Mest læste i dag

Det russiske luftvåben har i løbet af det seneste døgn ramt 60 "terrormål" i Syrien og dræbt omkring 300 militante fra Islamisk Stat og andre grupper.

Det oplyser Ruslands forsvarsministerium ifølge flere russiske nyhedsbureauer.

Det tyder på en optrapning af den hidtidige indsats i Syrien, hvor russiske fly har foretaget luftangreb flere steder i det krigshærgede land.

Blandt andet er to ledere fra Islamisk Stat dræbt under et angreb, oplyser den russiske generalstab til Tass. I samme ombæring skal hundredvis af militante være dræbt, men en stor del af dem tilhører andre militante grupper.

- En af Liwa al-Haqq-gruppens højborge blev ødelagt, efter den blev ramt direkte med højpræcisionsbomber af typen KAB 500-S, siger generalløjtnant Igor Makusjev til Tass.

- Ifølge radiosignaler, som vi har opsnappet, er to førende kommandanter fra Islamisk Stat og omkring 200 militante dræbt i luftangrebene, siger han.

Liwa al-Haqq er en af de mange islamistiske grupper, der kæmper mod Syriens præsident, Bashar al-Assad.

I et andet angreb omkring byen Aleppo blev yderligere omkring 100 militante dræbt, oplyser Ruslands forsvarsministerium.

Nyhedsbureauet Ria skrev i første omgang, at det var Islamisk Stat, der var målet for de russiske luftangreb. Men det er uklart, hvor mange af de dræbte der havde tilknytning til Islamisk Stat, og hvor mange der tilhører andre grupper.

Ifølge forsvarsministeriet har russiske kampfly ligeledes ødelagt en af Islamisk Stats baser og et træningscenter, der benyttes af de militante i Idlib-provinsen, skriver Tass.

Det er ikke umiddelbart muligt at få bekræftet de russiske oplysninger fra anden side.

Samtidig oplyser den amerikanskledede koalition, at den har gennemført 17 luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien og Irak i løbet af torsdag, skriver Reuters.

To af angrebene var rettet mod byerne Raqqa og Mara i Syrien, og 15 andre angreb blev gennemført mod Islamisk Stat i otte byer i de dele af Irak, hvor gruppen har kontrollen.

/ritzau/