Rusland vil handle for at sikre OL-atleter plads i Rio

Rusland vil meget nødig risikere ikke at have atleter med ved OL's paradedisciplin atletik til næste år i Rio.

Derfor har russerne allerede taget de første skridt for at komme tilbage i varmen oven på udelukkelsen fra Det Internationale Atletikforbund (IAAF) fredag.

- Ruslands Olympiske Komité er parat til at tage initiativer til at reformere atletikforbundet og få det på højde med kravene fra IAAF og antidopingmyndighederne, siger Alexander Zhukov, som er præsident for nationens olympiske komité.

- Det skal gøres effektivt og så hurtigt som muligt, så vi kan sikre, at vores atleter deltager ved OL, fortsætter han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig har den øverste chef for atletikforbundet, Vadim Zelichenok, meddelt, at han er parat til at træde tilbage, og russerne vil i løbet af de kommende tre måneder finde en ny præsident for atletikforbundet.

Den russiske sportsminister, Vitaly Mutko, bekræfter ifølge Reuters, at man er nået til enighed med IAAF om en plan for fremtiden.

- Om tre måneder vil vi igen gå til det internationale forbund og vise, at vi lever op til deres standarder, siger Vitaly Mutko i et interview med russisk tv.

Rusland er traditionelt en af atletikkens supermagter. Ved OL i London i 2012 var det kun USA, som klarede sig bedre på atletikbanerne.

Desværre for russerne har først en tysk tv-dokumentar og siden en uafhængig rapport, afsløret, at Rusland har massive dopingproblemer.

Rapporten viste, at et nøje udbygget samarbejde mellem de russiske atleter, atletikforbundet og antidopingmyndighederne har givet atleterne mulighed for at kunne tage doping uden frygt for at blive fanget.

Minister Vitaly Mutko mener dog ikke, at dopingproblemet udelukkende er russisk.

- Problemet er ikke kun i russisk atletik - det er et globalt problem, siger Vitaly Mutko.

Russisk atletik er indtil videre blevet udelukket fra alle internationale konkurrencer. Første begivenhed, som det får betydning for, er EM i cross i Frankrig 13. december.

IAAF's præsident, Sebastian Coe, sagde fredag, at det vil kræve en stor indsats af Rusland at få lov til at komme tilbage i atletikkonkurrencerne inden OL i Rio til august.

- Det er helt op til det russiske forbund. Vores godkendelsesteam vil være hårdt og vil være helt sikker på, at der er sket ændringer, før det giver russerne lov til at vende tilbage, sagde Sebastian Coe fredag.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip