Rusland vil ikke gå i krig for Syrien

Til gengæld advarer den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, om, at det vil være en grov overtrædelse af international lov, hvis en større eller mindre gruppe lander retter et angreb mod Syrien uden en FN-godkendelse.

»Anvendelse af magt uden samtykke fra FNs Sikkerhedsråd, er en meget stærk overtrædelse af international lov,« sagde Lavrov på en pressekonference i Moskva, hvor han kommenterede de seneste dages udsagn og spekulationer i Vesten om forberedelser til et angreb som reaktion på det formodede giftgasangreb i en forstad til Damaskus i sidste uge.

Samtidig advarede Lavrov Vesten mod at »betræde en farlig sti« og »gentage tidligere fejltagelser«, og gav desuden udtryk for, at et angreb mod Syrien vil »forværre situationen stærkt«.

Yderligere vil angreb mod militærinstallationer ikke stoppe borgerkrigen, mener Lavrov:

»Det vil være en illusion at tro, det vil stoppe krigen at ødelægge Syriens militære infrastruktur,« lød det fra Sergej Lavrov.

Men Sergej Lavrov slog også fast, at Rusland »ikke har planer om at gå i krig med nogen«, når det gælder situationen i Syrien.

Dagens Gossip